Noi competențe în predare pentru cadrele profesoral-didactice de la USMF „Nicolae Testemițanu”

Publicat: 09.06.2016

DSC_1233Timp de două zile, cadre didactice de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au însușit tehnici noi de predare, adică au aflat cum pot să deschidă noi orizonturi studenților și rezidenților. Astfel, aceștia au învățat cum să „dea aripi viitorilor specialiști” prin dezvoltarea unor competențe specifice și parcurgerea unor etape esențiale în procesul de predare, în cadrul unui training desfășurat în zilele de 7 și 8 iunie curent, în cadrul Centrului de Reușită Universitară (CRU) al USMF „Nicolae Testemițanu”.

 

„Cea mai importantă sarcină a profesorului este de a motiva”, „rolul profesorului este de a dezvolta abilități”, „procesul de învățare este un perpetuum mobile”... - prin astfel de afirmații au încercat profesorii de la Universitatea noastră să-și definească vocația și să găsească soluții comune pentru a deveni mai buni. Moderatorul seminarului, Svetlana Șișcanu, trainer în cadrul Agenției Universitare a Francofoniei, ne-a declarat că activitatea de instruire are drept scop dezvoltarea unor competențe celui care predă, astfel încât să vadă studentul nu ca pe un obiect al muncii lui ci ca o personalitate multilateral dezvoltată. Trainerul a fost impresionat de lectorii de la USMF „Nicolae Testemițanu”, pe care i-a calificat drept deosebiți prin dorința lor de a afla mai mult și de a se dezvolta ca să obțină succesul în pedagogie.

 

DSC_1268„Suntem foarte deschiși pentru noile metode de predare și implementare a lor, îndeosebi în cadrul catedrelor clinice”, ne-a relatat Ala Soroceanu, asistent universitar la Disciplina de cardiologie. În opinia sa, acest training va contribui la realizarea unor noi proiecte didactice, la îmbunătățirea procesului de predare și a curriculum-ului universitar. Totodată, asistentul universitar a făcut referire la chestionarul de evaluare al cadrelor-didactice completat de studenți în Sistemul Informațional de Management Universitar, prin care au posibilitatea să aprecieze metodele de predare, interacțiunea interdisciplinară, competența profesorului ș.a.

 

Menționăm că seminarul metodologic „La compétence d’apprendre à apprendre” (Competența de a învăța să înveți) a fost organizat cu suportul Agenției Universitare a Francofoniei și se înscrie în șirul de evenimente planificate de CRU pentru anul 2016.

 

  [nggallery id=386]

Noi competențe în predare pentru cadrele profesoral-didactice  de la USMF „Nicolae Testemițanu”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii