La catedră este organizat Cercul ştiinţific care este condus de dr. șt. med., conf. univ. Chirilă Vitalie.

Cercul ştiinţific activează conform planului tematic, şedinţele cercului se desfăşoară o data pe lună în a 3-a joi a lunii cu începere de la ora 15.30.

Pe parcursul anului 2017 cercul ştiinţific a fost frecventat de 12 studenţi:

 1. Popa Alexei
 2. Cauș Ion
 3. Vlas Cornel
 4. Zaharii Marina
 5. Mironică Ion
 6. Tcaciov Igor
 7. Rusu Adriana
 8. Ermilov Valentin
 9. Chiosea Ivan
 10. Vascauțan Constantin
 11.  Plahotniuc Anna
 12.  Costru Tudor

La Conferința Științifică Anuală Consacrată Aniversării a 90 de ani de la nașterea ilustrului medic și savant Nicolae Testemițanu 16-20 octombrie 2017, au participat 7 studenți. Cu rapoarte au participat 4 studenți (Tcaciov Igor, Mironică Ion, Costru Tudor, Cauș Ion), din care 3 cu mențiuni: locul II (Cauș Ion) și III (Tcaciov Igor și Costru Tudor). Alți 3 studenți (Vascauțan Constantin, Vlas Corneliu, Ermilov Valentin) de la cercul științific au participat la conferință cu postere.

De asemenea toţi studenţii care au avut rapoarte și postere au fost nominalizaţi cu menţiuni de participare

Repartizarea studenţilor de la cercul ştiinţific pe ani de studiu: 3 sunt în anul IV de studii, 7 sunt în anul V şi 3 student în anul VI.

Fiecare student are întărită temă de studiu sau temă de licenţă şi conducătorul ştiinţific.

La fiecare şedinţă a cercului se prezintă un raport, se demonstrează cazuri clinice, se prezintă pacienţii cei mai interesanți și complicați din diferite secții, după care se discută lucrul de mai departe a temei, corecţiile şi completările necesare.

Pe parcursul anului 2017 au fost 8 ședinţe a cercului ştiinţific la care au fost ascultate 8 comunicari ştiinţifice.

De asemenea toţi studenţii se pregătesc pentru participarea la Congresul Internațional al Studenților și Tinerilor Medici „MedEspera” care va avea loc în primavara anului 2018 cu rapoarte și articole.